Laatste nieuws

Blue Flower

De algehele clubtitel 2011-2012 bij de senioren is afgelopen zaterdag door de grote favoriet, Werff Thomas, in de wacht gesleept. Naast Werff wierpen junior (!) Tim Nijdam en Robin Pay zich op als nieuwe clubkampioenen in de B-klasse resp. C-klasse. Voor het eerst sinds decennia werd het jaarlijkse toernooi op een zaterdag gespeeld; zowel de nieuwe speeldag als opzet vielen in de smaak bij de deelnemers.

De editie 2011-2012 van de clubkampioenschappen senioren beleefde een absolute primeur; voor het eerst sinds decennia werden deze nl. gehouden op een zaterdag.
Uit de meeste reacties werd na afloop duidelijk dat een zaterdag zich uitstekend leent voor dit toernooi en zeker in de nu gekozen periode: tussen de beide competitiehelften in. Het toernooi is dan meteen een goede training voor de aanstaande competitie.
Een nieuwe VVV-traditie lijkt derhalve geboren…

Jarenlang (meer dan 25 jaar) werden de kampioenschappen op doordeweekse avonden gehouden. Dit bracht vele nadelen met zich mee, zoals de late eindtijden (op een maandagnacht om 01:30 uur de finale is echt voorgekomen…) en de scheiding van de verschillende klassen waardoor de echte clubsfeer toch een beetje ontbrak.
Leuker is het als alle clubleden op één dag onderling uitmaken wie zich tot clubkampioenen in de verschillende klassen mogen kronen.

Doordat er gespeeld werd op één dag kon er ook een nieuw en aantrekkelijk toernooisysteem worden geïntroduceerd, met dank aan Marcel Snijder van de seniorencommissie. Alle deelnemers werden in de voorronden verspreid over verschillende poules zodat een speler uit de 6e klasse ook tegen een hoofdklasser kon komen te staan…. Leuk voor de 6e klasser en uiteindelijk ook leuker voor de hoofdklasser want hij/zij wint pas de titel als hij van alle leden, dus ook van andere niveaus, heeft gewonnen.
Het nieuwe systeem doet dus meer recht aan een clubkampioenschap omdat iedereen elkaar kan treffen en de sterksten uiteindelijk zullen overblijven.

Door de jarenlange gewenning aan het doordeweekse systeem waren de leden van VVV er nog niet helemaal klaar voor. Er deden deze keer slechts 26 senioren (een enkele junior meegeteld in dit aantal) mee, terwijl dit aantal door de jaren heen gemiddeld op 45 lag.
Maar gezien de positieve reacties van de deelnemers na afloop lijkt dit aantal de komende jaren alleen maar te kunnen groeien. De seniorencommissie zal zo hier en daar nog wat moeten bijschaven aan het systeem want er waren ook enkele kritische geluiden te horen: te veel wedstrijden in de voorronde (poules van 6-7 deelnemers is te groot) waardoor er in totaal (te) veel wedstrijden moesten worden gespeeld: gemiddeld 9 / 10 wedstrijden per deelnemer.

Omstreeks 11:00 uur in de ochtend (natuurlijk kon er niet op tijd worden begonnen want we zijn nu eenmaal VVV...) vingen de eerste wedstrijden aan. De nummers 1 en 2 plaatsten zich voor de kruisfinales waaruit de winnaars doorgingen naar de finale-vierkamp (plaatsen 1 t/m 4) en de verliezers verder speelden om de plaatsen 5 t/m 8.
De nummers 3 en 4 uit de poules speelden verder, ook in 2 vierkampen gevolgd door kruisfinales en finales, om de plaatsen 9 t/m 16. De nummers 5, 6 en 7 speelden verder, in 2 vijfkampen eveneens gevolgd door kruisfinales en finales, om de plaatsen 17 t/m 26.

En wat een clubkampioenschap zo leuk maakt gebeurde ook, er vielen de nodige verrassingen te noteren in de voorronden. Zo bleef Simon een van de favorieten, Patrick, voor in zijn poule waardoor Simon plotseling zelfs uitzicht had op de finale-vierkamp…Hij ontliep nl Benito in de kruisfinale maar trof wel zijn eeuwige ‘angstgegner’ Ad die menige tegenstander deze dag de stuipen op het lijf joeg met zijn snelle tikspel.

Ad wist zeer knap als 2e te eindigen achter Benito (met o.a. winst op talent Tim), die dus de pech had om tegen een andere favoriet, Patrick, te moeten spelen in de kruisfinale.
Simon liet de kans om bij de eerste 4 te komen echter jammerlijk liggen… Ad speelde als in z'n jonge jaren en bleef ook Simon in 3-games nog wel de baas. Ad door naar de finale-vierkamp: een regelrechte sensatie!! Een geweldige prestatie van Ad, die het als zestiger daarin moest opnemen tegen het complete 1e herenteam dat afgelopen najaar zelfs promoveerde naar de 3e divisie.
Benito verloor, na een goed begin, nl. van Patrick en de andere twee 1e teamspelers, Rick en Werff, haalden ook moeiteloos de finale na winst op resp. Jaap en Stefan.

Het spektakel duurde voort in de eindpoules in de A, B en C-klassen. In de A-klasse was Werff de gedoodverfde favoriet en dat maakte hij ook waar. Hij won al zijn partijen met overmacht en legde daarmee na 12 jaar (!) en een prachtige carrière die leidde tot het eredivisieschap bij Pecos, weer beslag op de hoogste clubtitel.
In 2000 was het nl. de laatste keer dat Werff -als 17-jarig aanstormend talent- meedeed aan het Clubkampioenschap en toen de complete gevestigde orde van VVV achter zich liet.
Rick werd nr. 2 na een 4-2 winst op Patrick. Ad kon het natuurlijk niet bolwerken tussen dit geweld maar voor hem kon het toernooi al lang niet meer stuk.
In de strijd om de plaatsen 5 t/m 8 verraste Simon andermaal door zowel Stefan als Benito te verslaan. Simon pakte daarmee de troostprijs (5e plaats).

In de eindpoules in de B en C-klasse werd ook flink om de punten gestreden. In de B-klasse bleven Piet, Zsolt en de beide Timmen uiteindelijk over. Het scheelde niet veel of ook in deze klasse was een grote sensatie te noteren geweest. Geurt verloor maar nipt van de Hongaarse VVV-er Zsolt en was dus heel dichtbij de laatste 4, na ruim 35 jaar niet op niveau gespeeld te hebben…
Piet en Tim Nijdam, die zich dus in de voorronde verslikte in de taaie Ad, mochten na winst in de kruisfinale gaan uitmaken wie de nieuwe clubkampioen in de B-klasse zou worden.
Tim won deze tweestrijd overtuigend en werd daarmee de opvolger van Piet die vorig jaar nog kampioen werd in de B-klasse. Tim werd hiermee wel de jongste winnaar in deze klasse ooit, voor zover kan worden nagegaan.
Tim Bellekom won de 3e prijs door Zsolt, die het Tim heel lastig maakte en pas in de 5e game met 11-9 moest buigen, te verslaan.

Tenslotte de C-klasse waar gestreden werd om de plaatsen 17 t/m 26 en natuurlijk de C-titel. In de 2 eindpoules kwamen Loek, Evert, Ronald en Robin als winnaars tevoorschijn. Het nieuwbakken lid Mandy deed het erg goed en kwam maar net tekort voor de 2e plek in de poule. Mark was ook dichtbij plaatsing maar verloor, na een 2-0 voorsprong, de beslissende partij tegen Evert.
In de kruisfinales won Robin overtuigend van Loek, een lichte verrassing ook, en Ronald won met iets meer moeite van Evert. Dat Robin een uitstekende dag had bleek in de finale want hij wist Ronald, ondanks zijn felle verweer, verrassend te kloppen.
Robin pakte daarmee voor de eerste keer de clubtitel.
Een puik resultaat omdat hij nog niet zo lang speelt bij VVV. De 3e prijs ging naar Evert na opgave van Loek.

Het toernooi was ten einde. Een lange dag met veel wedstrijden. Volgend jaar gaan we weer verder op deze manier als het aan de organisator ligt. Dank aan Remco voor de weer prachtige foto's [Dankje, Vally, en die staan HIER, Remco] en Ymke voor de altijd fijne bijstand.

Hieronder volgt de volledige uitslag:

1. Werff Thomas (A-titel)
2. Rick Bierhuis
3. Patrick Bruijne
4. Ad Sannen
5. Simon Schouten
6. Benito de Jong
7. Stefan van Bijnen
8. Jaap Dekkers
9. Tim Nijdam (B-titel)
10. Piet Roeleveld
11. Tim Bellekom
12. Zsolt Vehrer
13. Geurt Thomas
14. Peter van Baarle
15. Christian Stocker
16. Rob Rameswar
17. Robin Pay (C-titel)
18. Ronald van Lingen
19. Evert Izeboud
20. Loek Klein Breteler
21. Mark van ’t Walderveen
22. Mandy Wagner
23. Wim van Maanen
24. Nicole Ginder
25. Borzoo Nabet
26. Sonja van Leeuwen

De eerstvolgende activiteit van de seniorencommissie zal de interne bekercompetitie (duosysteem) zijn in de maanden mei en juni. De inschrijving hiervoor zal binnenkort starten.

Vally Karagantcheff

Inschrijven Nieuwsbrief

Kalender

juni
29

11:30 - 22:30

Twitter