Laatste nieuws

Blue Flower

Afgelopen zaterdag (22 december) werden de Clubkampioenschappen enkel voor alle senioren gehouden. Helaas viel het aantal deelnemers enigszins tegen, zeker toen ook nog eens een aantal spelers zich om verschillende redenen gedurende het toernooi moesten terugtrekken.
Aan het toernooi begonnen 26 clubleden waarvan er uiteindelijk 22 overbleven en streden om de prijzen in de verschillende categorieen.

Werff Thomas was opnieuw ongenaakbaar in de hoogste klasse en pakte voor de 3e keer de A-clubtitel. Hij is daarmee nog ver verwijderd van absoluut recordhouder en clubicoon Rob d'Ancona die in de jaren '80 en '90 verscheidene keren won. Ook na het jaar 2000 wist Rob nog driemaal de hoogste titel te grijpen.
Helaas is het exacte aantal overwinningen van Rob op dit moment onbekend. Er zal getracht worden om deze gegevens nog een keer in de clubarchieven op te sporen.

In de B-klasse was het dit keer Jaap Dekkers die met de eer ging strijken. Hij volgde daarmee Tim Nijdam op die dit jaar als jonkie veel indruk maakte tussen de toppers in de A-klasse.
Voor Jaap betekende het, voor zover kan worden nagegaan, de 1e clubtitel in de senioren B-klasse in zijn al vrij lange seniorencarriere.

Ronald van Lingen was de sterkste in de C-klasse die door de vele wegblijvers en afvallers was gereduceerd tot slechts 5 deelnemers. Ronald volgde daarmee Robin Pay op die vorig jaar de C-titel voor zich opeiste en dit jaar als "lucky loser" mee mocht doen tussen de B-cracks.

Voor het 2e jaar op rij werden de kampioenschappen op een zaterdag afgewerkt en daar moeten veel leden kennelijk nog aan wennen want opnieuw viel de deelname tegen. Toch biedt het spelen op een zaterdag vele pluspunten:

- alle klassen worden op dezelfde dag gespeeld waardoor er sprake is van een echte clubkampioenschapsfeer
- de wedstrijden worden op een normaal tijdstip gespeeld en niet meer zoals voorheen in de nachtelijke uren...
- er is meer tijd beschikbaar waardoor er een aantrekkelijker toernooisysteem kan worden gehanteerd

Genoeg ingredienten dus om er een leuk toernooi van te maken. Helaas lieten dus veel leden het toernooi (opnieuw) aan zich voorbijgaan of bleven zelfs (terwijl men zich had ingeschreven) zonder bericht weg. Vervelend was het ook voor de organisatie dat er op het aanvangstijdstip nog een groot aantal deelnemers niet aanwezig waren.
Dit geeft toch wel aan dat het kampioenschap der kampioenschappen niet erg leeft onder een aanzienlijk aantal leden. Dat is jammer want de seniorencommissie denkt met het nieuw geintroduceerde systeem een aantrekkelijker toernooi voor de leden te hebben neergezet.

Ook dit jaar werd het nieuwe systeem gespeeld, met wel enkele kleine aanpassingen nav de reacties van vorig jaar.
Zo werden in de voorronden kleinere poules gevormd en werden alle (halve) finales gelijktijdig gespeeld.
De voorronden bestonden uit 7 poules van 4 spelers. De winnaars, aangevuld met de beste nummer 2, gingen door naar de A-klasse, de nummers 2 en 3 speelden eerst een tussenronde om te bepalen wie er door mocht gaan naar de B-klasse en de nummers 4 plaatsten zich direct voor de C-klasse.
Door het wegblijven van een aantal deelnemers bestonden enkele poules helaas maar uit 3 spelers..

In de voorronden vielen geen verrassingen te noteren of het moet de knappe, zwaarbevochten zege van talent Wessel zijn op routinier Frank. Toch mocht Frank als beste nummer 2 ("lucky loser") door naar de A-klasse.

In de tussenronde werd gestreden om een plek in de B-klasse; naast de 7 winnaars gingen ook de 3 beste verliezers door.
Verrassend was de winst van Kees op Pim die daarna moest opgeven wegens een blessure.
De lucky losers waren uiteindelijk, mede door het uitvallen van enkele spelers: Robin Pay, Mark van 't Walderveen en op het nippertje Ad Sannen die de pech had dat hij in de tussenronde een zware tegenstander trof: Shahab. Ondanks het verlies mocht Ad dus toch door en dat was maar goed ook want in de C-klasse hoort Ad natuurlijk niet thuis.

In de eindronden werden in iedere klasse eerst weer poulewedstrijden gespeeld, gevolgd door de halve finales en daarna de finale en de strijd om de 3e plaats.
In de A-klasse moest Rick zich na 1 wedstrijd helaas ziek afmelden waardoor 1 poule nog slechts uit 3 spelers bestond.
Dit maakte de weg vrij voor Patrick om als eerste te eindigen waardoor hij Werff zou ontlopen in de halve finale. Overigens ontbrak ook Matthijs, een van de favorieten voor de eindzege.
Patrick had weinig moeite met Michel en Wessel en slaagde dus vrij eenvoudig in zijn opzet.
Oudgediende Michel klopte knap Wessel en liet daarmee zien het spelletje nog niet verleerd te zijn.
In de andere poule kende Werff weinig problemen om als eerste te eindigen. Alle wedstrijden besliste hij in 3 afgetekende games. Tim legde beslag op de 2e plaats door vrij eenvoudig zowel van Frank als Stefan te winnen. 

In de halve eindstrijd tegen 2e divisionist Patrick bewees Tim duidelijk dat hij het laatste jaar veel progressie in zijn spel heeft geboekt. Het was een mooie partij om te zien (vele schitterende spin over spin rallies) waarin Patrick alle zeilen moest bijzetten om de winst te grijpen. Dit lukte net maar Tim had zeker kansen om de partij naar zich toe te trekken. Tim was echter met zijn uitstekende spel wel de revelatie van het toernooi; vorig jaar nog spelend in de B-klasse en nu bijna in de finale van de A-klasse!!
Werff had in de andere halve finale weinig moeite met Michel die het na zo'n lange dag wel een beetje gehad had. Hij liet echter bij vlagen zien dat hij nog altijd een aardig balletje kan slaan.

De finale tussen Patrick en Werff was een bij vlagen hoogstaande partij waarin Werff op de beslissende momenten net even scherper en meer ervaren was dan zijn teamgenoot. Patrick liet echter zien dat hij ook veel progressie heeft geboekt en dat de vele trainingsuren dus zijn vruchten beginnen af te werpen.
Werff was echter (weer) een klasse apart vandaag en de titel kwam hem dan ook meer dan toe.
Tim bekroonde zijn uitstekende toernooi met de 3e prijs door Michel kansloos te laten in de troostfinale.

In de B-klasse werden ook 2 eindpoules gespeeld. Jaap en Ad plaatsten zich in poule A met de nodige moeite voor de halve finale. Beiden hadden het zwaar tegen resp. Ans en Kees. In de andere poule was het nog een stukje spannender; Peter en Shahab hadden veel moeite om Simon en Sabine achter zich te houden maar uiteindelijk slaagden zij hierin.

Jaap was vervolgens in de halve finale heer en meester over Shahab (3-0: 11-9 11-5 11-6) terwijl Peter de grootste moeite had om Ad, die andermaal liet zien een echte toernooispeler te zijn, er onder te houden (3-2: 11-9 11-8 9-11 11-13 11-4).
Ook in de finale sloeg Jaap gedecideerd toe en rekende af met Peter die wel kranig tegenstand bood. Jaap verkeerde echter in goede vorm en ging gedurende het toernooi ook steeds beter spelen. Dit resulteerde dus in de eerste B-titel voor Jaap!!
In de troostfinale was Shahab net iets beter dan Ad die er in 4 games vanaf ging.

Tot slot de eindstrijd in de C-klasse waarin eerst een vijfkamp werd gespeeld. Het was al snel duidelijk wie zich zouden plaatsen voor de halve finales. Carla was nl niet bij machte om het de andere spelers lastig te maken. Ronald (1e), Evert (2e), Ymke (3e) en Wim (4e) gingen dus door naar de halve finales.
Deze werden een overwinning voor Ronald, die Wim met veel moeite versloeg (3-1: 4-11 15-13 14-12 13-11) en Ymke, die knap Evert wist af te troeven (3-0: 11-9 11-8 11-9).

In de finale was het Ronald die de winst naar zich toe wist te trekken. Hij versloeg Ymke met de cijfers 3-1 (11-7 4-11 11-8 11-7). Ronald mag zich hiermee voor een jaar clubkampioen noemen. 
Evert pakte de 3e prijs door Wim, de man die nooit opgeeft en dus over een ijzersterke mentaliteit beschikt, met 3-2 te verslaan. Wim zwichtte echter pas in de 5e game (11-9).

De volledige eindstand luidt alsvolgt:

1. Werff Thomas (A-clubkampioen)
2. Patrick Bruijne
3. Tim Nijdam
4. Michel Modde
5. Stefan van Bijnen
6. Wessel van 't Walderveen
7. Frank Luyckx
8. Jaap Dekkers (B-clubkampioen)
9. Peter van Baarle
10. Shahab Davoudi
11. Ad Sannen
12. Simon Schouten
13. Kees van Gijtenbeek
14. Ans van der Steen
15. Sabine de Bruijckere
16. Robin Pay
17. Mark van 't Walderveen
18. Ronald van Lingen (C-clubkampioen)
19. Ymke Thomas
20. Evert Izeboud
21. Wim van Maanen
22. Carla van Ruijven

Uitgevallen: Rick Bierhuis, Pim van der Steen, Geurt Thomas en Spanky Samuels
Weggebleven: Sonja Langelaan, Jan de Weerd, Wouter van den Broek en Matthijs van der Heiden (afgemeld)

Bij de prijsuitreiking ontbraken enkele prijswinnaars omdat ze eerder naar huis moesten. Ook dit had de seniorencommissie graag anders gezien. Het toernooi duurde tot 18:00 uur (zoals was gecommuniceerd naar iedereen) dus dan is het teleurstellend, zeker voor de organisatie, als enkelen hun welverdiende prijs niet op de juiste manier in ontvangst willen nemen.

Vally Karagantcheff, met dank aan steun en toeverlaat Sam Sonneville

Inschrijven Nieuwsbrief

Kalender

juni
29

11:30 - 22:30

Twitter