Laatste nieuws

Blue Flower

Hallo allemaal,

Vorige week hebben we een interessante clinic gezien van TTsport van Michel en Mariska de Boer. Michel, onlangs tweede op het NK gemengd dubbel en oud-Nederlands kampioen, gaf uitleg over verschillende frames met verschillende grepen (het deel waar je het batje vasthoudt) en ook ook over allerlei soorten rubbers.  

Zo heb je natuurlijk de 'normale' gladde rubbers in soorten en maten: dikker is sneller, dunner geeft meer controle over de bal, maar elk type rubber heeft zijn specifieke eigenschappen. Daarnaast heb je rubbers met noppen, die heel anders reageren. Voor jeugdspelers is het vaak lastig spelen tegen een noppenspeler, omdat het effect dat je na een spinbal terugkrijgt, net andersom is dan je zou denken. Als je een bal met veel topspin geeft, krijg je een bal met backspin terug en dat is met normale rubbers anders.

Ook maakte Michel duidelijk dat rubbers maar een beperkte levensduur hebben, omdat ze na verloop van tijd 'dood' worden. De bal komt dan niet meer goed terug uit het rubber en de stroefheid (superbelangrijk voor effect) neemt af. Afhankelijk van hoe vaak je traint, moet je minstens elk jaar tot soms wel drie/vier keer per jaar nieuwe rubbers kopen. Het frame kan jaren mee als je het natuurlijk niet stuk slaat :-).

Michel vertelde ook nog wat over lijmen van rubbers. Als je daar hulp bij nodig hebt, kun je dat bij VVV vragen.  Ook kun je met je trainer overleggen welke rubbers je het best kunt gebruiken.  Je kunt voor advies ook naar de winkel van TTSport: http://www.ttsport.nl/over_TTsport  

Let op: als je je aanmeldt op de site van TTsport, gebruik dan http://www.ttsport.nl/vvv, want dan krijg je korting op de bestelde artikelen.

Na alle materiaalvoorlichting gaaf Michel nog een clinic waarin iedereen de verschillende soorten rubbers kon proberen. En... TTsport had ook allerlei materialen die je kon kopen en daar werd gebruik van gemaakt.

HIER zie je de foto's.

We willen TTsport graag hartelijk bedanken voor de leuke en interessante middag!

Remco

Inschrijven Nieuwsbrief

Kalender

juni
29

22:00 - 22:30

Twitter