Laatste nieuws

Blue Flower

VVV1
VVV 1 pakt een zeer nette 2-8 in Monster tegen Smash

Hallo allemaal,

Pffff, een laaang verhaal met veel mooi nieuws van jullie coole club.  Ik kon bijna niet stoppen met schrijven van het enthousiasme!

sfeertje in Monster
VVV heren 1 trok afgelopen zaterdag Monster om hekkensluiter Smash te bestrijden. Thuis had VVV het tot 5-5 gebracht. Toch is dit een rare poule en de verschillen zijn kleiner dan ooit. Deze wedstrijd was wel een tamelijk bizarre ervaring. Meestal tref je bij uitwedstrijden een handjevol toeschouwers van de thuisclub, soms een man of 15-20, maar nooit echt veel. En VVV komt meestal op bezoek met een stuk of drie, vier trouwe supporters, soms zes.

Bij Smash deden we een geheel nieuwe ervaring op. We zaten in de voormalige gymzaal, die ontdaan was van alle attributen. Een houden vloer, vier muren en een dak. Het was er stil en hol en elk geluid galmde. Cees, Jeannet, Geurt, Margot en Remco waren komen kijken en in de zaal was er weinig te horen, behalve een balletje en aan klein applausje af en toe. Maar dat duurde niet lang... Steeds meer bezoekers, van VVV nota bene, druppelden binnen. Rob en Edwin Westdorp, kort daarop de ouders van Matthijs, Sabine, Ymke, Femke, Wessel en Tarek. Vervolgens Ans en Pim en ook Paul en Christel lieten zich zien.  18 supporters van de bezoekers... ongekend in de tweede divisie. En het werd een keet!  De wedstrijd was bloedstollend spannend en het publiek liet zich ruimschoots horen.

Zeer sportief en positief, overigens, want bij vertrek kreeg ik nog een mooi compliment voor ons publiek van een Smash-man. Maar dat VVV klaar is voor promotie, dat was duidelijk te horen. Ik denk dat de Smash-mensen zich nog afvragen wat ze overkomen is :-).  Wat hebben we VVV hier mooi neergezet, zeg!  Echt een reuzecompliment voor onze fans.  En ik geloof echt, dat dit ook weer VVV verder brengt. Want zeg nu zelf: stel dat door omstandigheden een team bij een tegenstander uiteen valt en de overgebleven spelers moeten een andere club zoeken. Dan staat VVV toch alvast positief op het netvlies?  Genoeg gepraat, tijd voor tafeltennis ...

en nog mooi resultaat ook
VVV 1 begon voortvarend, de eerste twee singles werden soepel binnengehaald door Werff en Matthijs. Patrick Bruijne leverde zijn partij in bij de sterke eerste heer. Die heeft een erg lastige service en uitstekende techniek. Hij is gewoon lastig te pakken, zo zouden Matthijs en Werff ook ondervinden.  In de dubbel was VVV superieur en de voorsprong werd iets uitgebouwd tot 1-3.  Werff pakte vervolgens zijn tweede partij en later ook zijn derde. Hoewel, die laatste ontglipte hem nog bijna. Pas in de laatste game stelde Werff duidelijk orde op zaken.

Patrick maakte in zijn tweede partij de reeds enkele weken verwachte ommekeer mee. Na een 2-0 game-achterstand en 9-9 in de derde game sloeg hij tegen de punt van de tafel. Rubber (3 dagen oud, ik koop me arm aan rubbers...) kapot, duim bloeden en pleisters plakken. Toch wist hij na het pleisterplakken die derde game binnen te schrapen. Tijdens het vervolg speelde hij slimmer en steeds sterker en pakte daardoor de partij. Later zou hij ook zijn derde single sterk winnen. Matthijs speelde opnieuw goed, maar moest ook een single prijsgeven tegen de eerste heer. Matthijs lijkt ook over zijn mindere periode heen en won overtuigend de laatste single. Het team was mooi in balans deze week en won indrukwekkend en verdiend met 8-2.  Daarmee staat het team twee punten los op kop. Werff is deze competitie ongekend sterk; als Matthijs en Patrick hun huidige niveau vasthouden, heeft het team een zeer reële kans kampioen te worden. Dat zou voor de eerste keer *ooit* eeb eerste-divisieplaats betekenen voor VVV. Als je dit vier jaar geleden had voorspeld, was je voor gek versleten.

ook goede zaken voor de dames
De dames waren op bezoek geweest in Rotterdam bij Alexandria, dat 10 punten achter VVV stond. Femke stelde weer niet teleur, want opnieuw oogstte ze drie punten! De jongste dame staat op maar liefst 75%! Sabine  was eveneens in vorm de week en dat resulteerde in twee solide overwinningen. Ik vroeg me bij Monster al af waar dat prima humeur vandaan kwam ;-). De dubbel van Femke en Sabine dreigde nog verloren te gaan, maar bij een 2-0 game achterstand kwamen de dames sterk terug. Dat winstpunt, samen met de gewonnen single van Ymke (die zo op een nette 44% komt), brachten VVV op winst met 3-7.  Het team staat rotsvast op de derde plaats. Disnierats is vrijwel kampioen met reeds 18 punten voorsprong op nummer twee, met nog twee wedstrijden te gaan.


Kom zaterdag 12 april VVV 1 naar het kampioenschap juichen om 15.30!

 

 

jeugd 1: geen grote fouten --> kampioen
Jeugdteam 1 moest het dit weekend zonder Wessel stellen dus werd, evenals vorige week, Maxime gevraagd. Maxime, die normaal in de 3e klasse speelt (maar liefst drie klassen lager) had vorige week opvallend gestunt door twee partijen te winnen. Helaas zat dat er deze week niet in en dat is Maxime natuurlijk totaal niet aan te rekenen. Dappere invalbeurt een een mooie ervaring die zeker nog van pas komt.  Mark en Tim (allebei 75%) lieten zich neit van de wijs brengen en doordat ze beiden geen single verloren, brachten ze toch mooi 6 punten mee.
De dubbel wisten beide heren helaas niet mee te pikken, maar een 6-4 overwinning is beslist netjes.
Het kampioenschap lonkt, want VVV 1 staat 17 punten voor op nummer 2 (hoewel Pecos op plaats 3 een partij minder heeft, die kunnen nog wel wat punten pakken).
Volgende week wacht Pecos en dan is het voltallige team weer beschikbaar. De thuiswedstrijd was met 6-4 gewonnen. Opnieuw een 6-4 is voldoende voor het kampioenschap!  De wedstrijd is zaterdag 12 april, 11:30 bij Pecos Oegstgeest (20 minuutjes via de A44 :-)).

We hebben nog meer kampioensteams en nadrukkelijke kandidaten. Lees maar verder.

jeugd 2
Vorige week schreef ik al, dat ook VVV 2 kans maakt kampioen te worden. Het team gaf Doing zaterdag een warm onthaal.  Dimitri en Job lieten wederom geen single liggen en ook Marc pakte weer lekker twee punten. Jammer dat de dubbel niet onze kant op viel, want elk punt telt in deze poule. Maar een 8-2 overwinning is natuurlijk schitterend van dit 2e-klasseteam.

De enige concurrent is Taverzo, met 5 punten achterstand maar met een wedstrijd minder. VVV 2 moet de laatste wedstrijd alles op alles zetten om een dikke overwinning te boeken. Alleen dan is er nog een kans. Taverzo heeft tegen de tegenstanders die het nog moet ontmoeten, eerder 9-1 en 10-0 gespeeld en VVV moet nog tegen SVN, wat thuis 9-1 werd.  Het zal erom hangen en pas op 19 april weten we hoe dit afloopt.

jeugd 7 kampioen!
Jeugdteam 7 kon dit weekend feesten. Het team maakte weer een v.e.r.p.l.e.t.t.e.r.e.n.d.e indruk en zette Scylla 5 terug met 9-1. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft het team van Milo, Noah, Rosa en Dennis al 26 punten voorsprong!  En die percentages... respectievelijk 95%, 89%, 89% en 83%!  In totaal hebben de spelers in 72 singles slechts 8 partijen afgegeven. Dat is uitzonderlijk goed. Ik zeg: klasse overslaan en doorstomen met die keien!
Gefeliciteerd!

jeugd 8: welja, óók kampioen!
Team 8 doet niet onder voor team 7, want ook dit team haalde reeds nu het kampioenschap binnen. Declan (met 17 uit 17!), Julian (16/17), Simon (17/20) en Oscar (8/15) lieten de andere teams volkomen kansloos. Dit weekend werd Rijnsoever met 9-1 verslagen. Het team heeft nu een totaal van 69 punten, een voorsprong van 28 punten op Overscie met nog 2 wedstrijden te gaan. Het kan bijna niet overtuigender.  Ook dit is een uitstekend team waar we nog van gaan horen.  Gefeliciteerd!

jeugd 9: nog geen kampioen, maar bijna
Team 9 gaat ook zeer goed. Het team heeft de titel nog niet binnen, maar staan, met nog maar twee wedstrijden te gaan, op 16 punten van de nummer 2. Maar, de nummer 2 (Treffers) komt nog op bezoek en de uitwedstrijd was met 2-8 gewonnen. Floris, Rick, Jesse en Wouter moeten nog even de schouders eronder zetten.

Remco

 

Inschrijven Nieuwsbrief

Kalender

juni
29

11:30 - 22:30

Twitter