In twee afleveringen volgen we het leven van de immigranten Akida, Ahmad, Aben en Beate. Ieder met een eigen verhaal: zo kwam Akida naar Nederland omdat ze zich niet meer veilig en thuis voelde in haar eigen land vanwege discriminatie, Beate was op zoek naar beter werk, Ahmad vluchtte vanuit Syrië naar Nederland vanwege de situatie in zijn thuisland en de ouders van Aben overtuigden hem dat hij hier meer geld zou kunnen verdienen.

Eerste aflevering

In de eerste aflevering krijgen ze een week lang Nederlandse les van de families en maken ze kennis met de Nederlandse cultuur. Zo gaat de Chinese Aben voor het eerst naar een boerderij op het Nederlandse platteland en bezoekt de Syrische vluchteling Ahmad de Haagse Marc, die zo zijn eigen ideeën heeft over migratie. In de tweede aflevering laat Beata het huis zien waar ze samen met tien andere Poolse arbeidsmigranten woont en vertelt Ahmad over het begin van zijn leven in Nederland, het asielzoekerscentrum.

De eerste aflevering wordt op vrijdag 30 oktober uitgezonden om 21.30 uur op NPO 1, de tweede op vrijdag 6 november op dezelfde tijd en zender.