Laatste nieuws

Blue Flower

Dit jaar gaan we van start met de nieuwe rubriek ‘Vrijwilliger van de maand’. Aangezien VVV, net als zoveel andere verenigingen, niet kan bestaan zonder vrijwilligers, is het tijd om hen eens wat beter leren kennen en te bedanken voor alles wat ze voor VVV doen. In deze eerste editie is het de beurt aan Jaap Dekkers. Hij is al heel wat jaren actief binnen VVV, coacht onder andere een jeugdteam op zaterdag en gaat ook weleens mee naar toernooien om de jeugd daar te begeleiden. Jaap heeft nog een broer (Paul) die bij VVV het eerste herenteam coacht. Om nog wat meer over Jaap te weten te komen, stellen we hem een aantal vragen.


PERSONALIA

Naam en voornamen: Jaap Anne Dekkers
Roepnaam: Jaap
Geboortedatum: 8 juni 1975
Woonplaats: Leidschendam
Burgerlijke staat: Ongehuwd





OVER VVV


Waarom ben je vrijwilliger bij VVV en wat doe jij allemaal voor VVV?
“Van jongs af aan ben ik eigenlijk al kind aan huis bij VVV, zo ongeveer vanaf 1988 toen de vereniging net in de huidige accommodatie zat. Mijn andere broer Dirk was al lid van VVV en toen zijn Paul en ik ook naar VVV gegaan. Ik denk dat ik rond mijn 19e begonnen ben met vrijwilligerswerk. Ik ben altijd al betrokken geweest bij VVV en vind het leuk om te helpen. In het begin heb ik vooral bardiensten gedraaid, daarna heb ik nog een aantal jaren training gegeven aan de jeugd, samen met Floris Hooymans. Ook ben ik nog een paar keer mee geweest met het jeugdkamp, waaronder twee keer als kampbestuurslid. Met training geven ben ik uiteindelijk gestopt omdat het steeds lastiger werd om het te combineren met mijn werk. Ik moest om zeven uur op de vereniging zijn en dat haalde ik vaak niet. Daarnaast speelde ik zelf ook competitie, dus dat werd allemaal wel wat veel.
Tegenwoordig zit ik in de seniorencommissie, ben ik jeugdcoach van VVV 3 (het team van Max, Noah en Oscar) en ga ik ook mee naar toernooien. En tot slot heb ik nog een aantal keer in de kascommissie gezeten.”

Wat zou je binnen VVV anders willen zien?
“Wat mij opvalt is dat vaak dezelfde mensen worden gevraagd voor vrijwilligerstaken, waarschijnlijk vanwege het grote tekort. Het zou prettiger zijn als er een grotere groep vrijwilligers zou zijn. ”


OVER TAFELTENNIS

 
Speel je zelf ook tafeltennis? Zo ja: hoelang al, speel je competitie en met wie?
“Zoals gezegd ben ik lid geworden rond 1988, toen ik ongeveer 13 jaar oud was. Al vrij snel ben ik begonnen met competitie spelen. Het hoogste niveau dat ik bij de jeugd gespeeld heb, is 3e klasse. In het laatste jeugdcompetitieteam speelde ik met Tim Willemse, Ralph Westerduin en Andre Langeveld. Bij de senioren heb ik als hoogste 2e klasse gespeeld, samen met Stefan, Wessel, Shahab en Ronald. Het allerhoogste ooit was 4e divisie, maar ik moet er wel bij zeggen dat dat een invalbeurt was bij het team van Frank Luyckx, Michel Modde en mijn broer Paul. Ik kan me deze wedstrijd nog goed herinneren: het was een uitwedstrijd, Frank reed (best hard!) en op de heenweg werd ik al wagenziek. Paul was ook al niet lekker. We moesten tegen een team dat zou gaan promoveren en daarom was er een radioploeg aanwezig bij de wedstrijd. Daar ben ik toen nog door geïnterviewd, terwijl ik slechts invaller was (en toen denk ik 5e klasse speelde). En op de terugweg werd ik weer wagenziek. Zo af en toe word ik er nog aan herinnerd… (En zoals je verwacht, dan krijgt er iemand een grote lach.)
Dit seizoen ben ik in de reguliere NTTB-competitie ingedeeld in team 6 (3e klasse), samen met Miriam, Max, Dimitri, Raul en Shahab. En bij de duocompetitie sta ik samen met Stefan reserve in team 2 (3e klasse), de vaste spelers zijn Shahab en Raul.”

Wat voor soort speler ben jij?
“Ik ben een aanvallende speler, mijn sterkste punt is de backhand.” (Dat heeft één van de interviewers later op de avond ook aan den lijve mogen ondervinden.)

Kun je goed tegen je verlies?

“Ja hoor, dat kan ik best. Ik ben wel fanatiek en wil graag winnen, maar als ik verlies kan ik dat ook vrij makkelijk accepteren. Geen gegooi met batjes en zo, dat doe ik niet. Wat dat betreft lijk ik niet op mijn broer, die is in die zin wat expressiever dan ik.”


OVER ANDERE ZAKEN


Wat doe je in het dagelijks leven?

“Helaas ben ik momenteel werkloos, maar ik heb altijd gewerkt in de administratieve sector. Mijn laatste werkgever was Prysmian Group, een bedrijf dat kabels levert voor de energie- en telecomsector. Daar heb ik 3,5 maand gezeten. Daarvoor zat ik bij Feyenoord, bij het stadion. Hier deed ik vooral aanmaningen en facturen, maar eigenlijk is crediteurenadministratie meer mijn specialisme. Voor Feyenoord zat ik nog bij Tata Steel en weer daarvoor heb ik gewerkt bij Kone. Daar heb ik in totaal 16 jaar gewerkt, totdat ze helaas gingen reorganiseren. Ik sta op dit moment ingeschreven bij diverse uitzendbureaus en zou graag weer aan de slag gaan!”

Wat zijn je hobby’s?

“Ik ben een kunstliefhebber en verzamelaar van onder andere aardewerk en schilderijen. Als kind ging ik vaak op zondag, als andere kinderen gingen tafeltennissen, met mijn vader mee naar galeries. Vanaf toen ben ik zelf ook geïnteresseerd geraakt in kunst. Ik doe op kunstgebied nog steeds dingen met mijn vader samen. We bezoeken onder andere galeries en beurzen en doen ook weleens aankopen via Catawiki.” Jaap laat foto’s zien van een behoorlijke collectie aardewerk en diverse schilderijen die verspreid door zijn huis hangen. “Ik heb niet echt een voorkeur voor een bepaalde stijl, ik koop voornamelijk op gevoel, het moet me aanspreken. Het werk van Carolein Smit vind ik wel erg mooi, zij maakt moderne aardewerkstukken. En ik ben ook liefhebber van het werk van Tomas Rajlich, een schilder die voornamelijk werkt met horizontale en verticale strepen.” 

Van wat voor muziek hou je?

“Van alles wat eigenlijk, van klassiek en modern tot aan rock. Pearl Jam vind ik wel erg goed, net als de Red Hot Chilli Peppers. Een paar jaar geleden ben ik ook bij hun concert in het Goffertpark in Nijmegen geweest, maar qua sfeer was dat wel wat minder. Ik was daarvoor nog nooit op zo’n groot terrein geweest voor een concert, maar er bleek flink te worden geduwd en er waren allemaal mensen die over elkaar heen vielen. Niet zo heel leuk dus.”

Wat is je lievelingseten?

“Spinazie! Het liefst à la crème, met aardappels en gehakt, lekkere Hollandse kost dus.”

Wat is je mooiste reis tot nu toe en waar wil je nog een keer heen?

“Mijn mooiste reis was naar Noorwegen. Ik ben daar rond mijn twintigste met een georganiseerde reis naartoe geweest en qua natuur vond ik dat een erg mooi land. Vanuit Duitsland zijn we met de boot naar Zweden gevaren en daarvandaan zijn we naar Noorwegen gereden, waar we toen een mooie rondrit hebben gemaakt. We eindigden in het zuiden van Noorwegen en vanaf daar gingen we weer terug met de boot naar Denemarken. Een erg mooie vakantie, alleen het nadeel van zo’n georganiseerde busreis is dat je nogal gebonden bent. Ik ben niet zo heel reislustig eigenlijk, maar ik zou nog wel een keer terug naar Noorwegen willen om er dan op eigen houtje doorheen te reizen.”

Wat zou voor jou een droom zijn die uitkomt?
“Ik weet niet echt iets specifieks, maar op dit ogenblik zou een baan fijn zijn!”

Waar zie je jezelf over tien jaar?

“Dan ben ik nog steeds lekker aan het ballen bij VVV en woon ik nog steeds in Leidschendam. Maar hopelijk ben ik tegen die tijd wel weer aan het werk!”

Inschrijven Nieuwsbrief

Kalender

juni
29

11:30 - 22:30

Twitter