Laatste nieuws

Blue Flower

De vrijwilliger van deze maand is Wil van Lingen (84), al een aantal jaar een vast gezicht achter de bar en één van VVV’s oudste vrijwilligers. Deze keer vond het interview plaats in de dameskleedkamer, aangezien er in de kantine druk werd gefilmd. Maar ondanks deze ongebruikelijke plek was het toch een erg gezellig gesprek!


PERSONALIA
Naam en voornamen: Willy Agatha van Lingen - Van der Kwaak
Roepnaam: Wil
Geboortedatum: 13 maart 1933
Woonplaats: Wassenaar
Burgerlijke staat: Weduwe, drie kinderen (Ronald, Erwin en Karin (overleden))

OVER VVV

Hoe ben je bij VVV terechtgekomen?
“Door mijn man Ed. Hij speelde eerst bij een vereniging in Wassenaar, SEL heette die. Zijn teamgenoten en hij reden altijd met één auto naar de uitwedstrijden, dat was handig omdat één van hen een grote auto had. Op een keer hadden ze een uitwedstrijd, maar in dat team zaten ook invalide mensen. Eds teamgenoten wilden daar niet tegen spelen en hij werd dus ook niet opgehaald. Toen is hij op eigen gelegenheid naar die vereniging toe gegaan. Hij is daar erg boos om geworden en heeft uiteindelijk zijn lidmaatschap bij SEL opgezegd. En daarna is hij lid geworden van VVV, daar had hij weleens gespeeld en dat vond hij een leuke vereniging met een goede sfeer. Ik denk dat hij rond 2003 lid is geworden, misschien zelfs al iets eerder. Op de avonden dat hij bij VVV was, kwam hij vaak pas laat thuis. Dan mopperde ik weleens op hem, of dat nou wel nodig was. Toen stelde hij aan mij voor om mee te gaan, zodat ik zelf kon zien waarom het nou steeds zo laat werd. Dus ik ben meegegaan en toen raakte ik ook in gesprek met de mensen waar Ed mee speelde. En zo is het eigenlijk begonnen. Op die manier is Ronald ook bij VVV terechtgekomen.”

Waarom ben je vrijwilliger bij VVV en wat doe jij allemaal voor VVV?
“Ik draai alleen bardiensten, voornamelijk op maandag. Zoals gezegd kwam ik met mijn man mee naar VVV voor de gezelligheid en toen ben ik ook begonnen met bardienst. Ik heb wel gelijk gezegd: ‘één keer in de week’. Dat vind ik meer dan genoeg, ik moet toch uit Wassenaar komen. Een tijdlang deed ik de bardienst samen met Ed, maar hij wilde eigenlijk liever spelen dan achter de bar staan. Toen kwam Lida me helpen en na een tijdje stond ik vaker met haar achter de bar dan met Ed. Nadat hij in 2010 overleed, zijn Lida en ik de bardienst eigenlijk altijd samen blijven doen.”

Wat zou je binnen VVV anders willen zien?
“Wat een ontiegelijk moeilijke vraag is dat! Ik zou het eigenlijk niet zo goed weten. Wat ik wel belangrijk vind, is sportief gedrag. Ik hou niet van lange gezichten. Doe maar gewoon normaal, dat is wel zo fijn.”


OVER TAFELTENNIS

Speel je zelf ook tafeltennis? Zo ja: hoelang al, speel je competitie en met wie?
“Nee. Ik heb het wel geprobeerd, maar ik kreeg het niet te pakken. Vroeger hadden we thuis wel een tafeltennistafel staan. Daar speelden de kinderen op, of de buren kwamen langs om een balletje te slaan. Ik zorgde dan meestal voor de drankjes. Ik heb wel aan korfbal gedaan en ik heb veel gelopen, allemaal in mijn jeugd was dat. En ik zat op een zangvereniging, maar daar moest ik vanaf omdat ik de wijs niet kon houden. Dat weet ik nog goed, mijn zus en ik kregen allebei een mooie jurk aan bij een optreden, maar omdat we niet goed waren, moesten we achteraan staan. Was die mooie jurk dus voor niets!”


OVER ANDERE ZAKEN

Wat doe je in het dagelijks leven?
“Eten, drinken en het naar mijn zin hebben! Ik doe eigenlijk niet zo heel veel, ik doe net waar ik zin in heb. Boodschappen doen, praatje maken. Of ik krijg bezoek van de kinderen. Ronald eet wekelijks mee, die doet tegenwoordig aan darten. Hij speelt bij twee clubs, eentje in Leiden vanuit zijn werk en eentje in Wassenaar. Op de avonden dat hij daar moet zijn, komt hij vaak bij me langs.”

Wat zijn je beste en slechtste eigenschappen?
“Dat is ook weer een verrekt moeilijke vraag! Dat kun je eigenlijk beter aan een ander vragen, vind ik altijd. Ik leg me vaak makkelijk bij dingen neer, ben geen ruziemaker, bewaar graag de goede vrede. Er kan veel gebeuren voordat ik boos word. Maar ik laat zeker niet over me heen lopen!”

Wat zijn je hobby’s?
“Puzzelen vind ik leuk om te doen, cryptogrammen, kruiswoordpuzzels, sudoku, dat soort dingen. Vroeger maakte ik ook vaak legpuzzels. Een jaar of twee geleden kwam de moeder van mijn schoondochter met een legpuzzel aan, toen ben ik daar weer aan begonnen. Maar inmiddels ligt die weer opgerold onder de bank en kijk ik er niet meer naar.
Klaverjassen vind ik ook leuk, dat doe ik ook bij VVV. De laatste keer dat ik hier zou gaan klaverjassen, op 18 december, moest ik helaas afzeggen omdat ik pech had met de auto. Ik had hem heel even geparkeerd bij de brievenbus en had de lampen aangelaten, maar helaas kon de accu dat niet meer aan. Ik zou Lida op gaan halen, maar toen heb ik haar gebeld dat ik waarschijnlijk niet op tijd zou zijn en dat ze zelf met de bus moest komen. Daarna ben ik naar huis gelopen, maar omdat het donker was, zag ik een steentje over het hoofd en ben ik gestruikeld. Toen heb ik Lida weer gebeld dat ik niet meer kon komen omdat ik gevallen was, mijn neus bloedde namelijk als een rund. Lida heeft weer aan Peter van Haaren doorgegeven dat ik was gevallen en hij is toen naar mij gekomen en is met me meegegaan naar de eerste hulp in Bronovo. ’s Avonds om 23 uur mocht ik weer naar huis. Ronald had net een vergadering gehad en hij wilde op de terugweg bij VVV langsgaan, maar hoorde daar dat ik in het ziekenhuis zat. Hij weer boos, omdat ik niet gebeld had…
Voor mijn neus ben ik nog wel een paar keer naar de dokter geweest. Hij staat nu scheef en hij zou in het ziekenhuis rechtgezet kunnen worden, maar dat zie ik eigenlijk niet zo zitten. Misschien dat ik het later nog laat doen.”

Van wat voor muziek hou je?
“Ik vind allerlei soorten muziek wel leuk, maar ik hou vooral van oude muziek van vroeger, de radio staat vaak op 5. Een beetje klassiek, een beetje van alles eigenlijk. Die muziek roept vaak wel herinneringen op. Helaas ben ik niet muzikaal, dat vind ik jammer. Ik heb het wel geprobeerd.”

Wat is je lievelingseten?
“Zeker één keer in de week eet ik lof, uit de oven met ham en kaas. En ik ben gek op boontjes. Roerbakken vind ik ook handig, dat doe ik ook één keer in de week. Af en toe ga ik uit eten, meestal naar de Griek of de Chinees, maar ik heb wel de voorkeur voor thuis eten. Mijn bordje is altijd schoon leeg.”

Wat is je mooiste reis tot nu toe en waar wil je nog een keer heen?
“Nadat mijn man is overleden, ben ik eigenlijk niet meer weggeweest. Daarvoor gingen we één keer per jaar op vakantie. Vaak in de zomer naar Oostenrijk, daar zijn we wel vijf keer geweest, dat is echt mijn land. We zijn ook naar Engeland, Duitsland en Bulgarije geweest. We zouden nog een keer naar Hongarije gaan, Ed was namelijk half Hongaars. Zijn moeder is bij zijn geboorte overleden en hij is opgevoed door zijn vader en een andere vrouw. Toen hij een jaar of twaalf was, hadden zijn vader en stiefmoeder een keer ruzie. Hij wilde zijn moeder troosten en toen zei zijn vader: ‘het is je moeder niet eens!’ Dat wist Ed op dat moment nog niet… Nee, zijn vader was niet echt een fijne man.
Ik hoef ook eigenlijk niet meer zo nodig op reis, ik vind het wel prima zo. Maar zeg nooit nooit!”

Waar zie je jezelf over tien jaar?
“Over tien jaar… Dan kan ik nog leven! Ik ben nu bezig met een andere woning, ik zou graag gelijkvloers willen wonen. Mijn zus woont ook zo en dat vind ik wel erg prettig. Ik ben geen tuinierder, dus een balkon is ook wel prima. Een tijdje geleden heb ik een week in Ronalds huis gezeten toen hij op vakantie was, om de kat te eten te geven en gezelschap te houden. Dat beviel best. Toen zei hij: ‘dan kom je toch bij mij in de buurt wonen!’. Maar als ik in Wassenaar zit, dan woon ik tussen mijn beide zonen in (mijn andere zoon Erwin woont namelijk in Voorhout). Dus ik weet nog niet waar ik uiteindelijk ga wonen.”

Inschrijven Nieuwsbrief

Twitter

ittfworld
ittfworld Let’s watch Match Review of Xu Xin revenge against Liang Jingkun. #ITTFWorldTour #2019HUNopen pic.twitter.com/mPYeltE4et
09:17PM Jan 18
tafeltennis
tafeltennis Het is de Nederlandse deelnemers aan de ITTF Hungarian Open deze week niet gelukt om mee te strijden om de prijzen tafeltennis.nl/teamnl/nederlanders-vallen-buiten-de-prijzen-op-hungarian-open/ pic.twitter.com/OFo3YjIsgd
04:02PM Jan 18
ittfworld
ittfworld #BREAKING Due to the sickness players withdraw from #ITTFWorldTour #2019HUNopen : Elizabeta Samara, Patrick Franziska, Lee Ho Ching. Vladimir Samsonov goes through to the quarterfinals without playing any match. There will be no semifinals in the Women's Doubles. pic.twitter.com/5x4lrqsIlz
02:38PM Jan 18
tafeltennis
tafeltennis Helaas.. Op de Hungarian Open is Li Jie uitgeschakeld vandaag.. Ze verloor met 0-4 van Chen Xington, de nummer 13 van de wereld. Hierdoor loopt Li Jie de kwartfinales mis. pic.twitter.com/6iepUKHcng
02:33PM Jan 18
tafeltennis
tafeltennis Onze partner MJ Tafeltennis organiseert ook in 2019 weer een gave trainingsdag XL. Ditmaal op 14 april in Heemstede! twitter.com/MJTafeltennis/status/1086219651137310720
12:28PM Jan 18