Laatste nieuws

Blue Flower

Een tijdje geleden schreef ik (Marjolein Wolthoorn) over de voorjaarscompetitie omdat we toen halverwege het seizoen waren. Wat ik toen vergat was mezelf voorstellen. Daarom nu alsnog.  Eind januari 2018 ben ik begonnen als nieuwe competitieleider van de jeugd. Sinds kort trouwens samen met Maurizio Bruschi. Niet gehinderd door enige kennis van de jeugdcompetitie en van de regels van de NTTB ben ik begonnen aan deze nieuwe klus. Zelf ben ik ooit – zo’n 45 jaar geleden – begonnen met tafeltennissen bij Salamanders. Op mijn 19e ben ik overgestapt naar de UBT, de Unie van BedrijfsTafeltennis. Inmiddels speel ik alweer zo’n 20 jaar bij HPSV, de Haaglandse Politie Sport Vereniging. In de UBT-competitie heb ik zo’n 40 jaar geleden o.a. Ymke en Geurt Thomas leren kennen. De laatste jaren kom ik op zaterdagmiddagen bij VVV langs om heren 1 aan te moedigen. Zodoende leerde ik nog veel meer VVV’ers kennen. Toen Ymke eind 2017 aangaf te willen stoppen als wedstrijdsecretaris voor de jeugd was dit een enorme aderlating voor de vereniging. Remco Bruijne is toen in dat gat gesprongen, en is na overdracht door Ymke voortvarend aan de slag gegaan met het opdelen van Ymke’s taken. Na enige aarzeling heb ik toegezegd de deeltaak competitieleider jeugd op me te nemen. Best ingewikkeld als je de materie en ook de kinderen en hun ouders niet of nauwelijks kent. In dat leren kennen is de laatste maanden veel tijd gaan zitten en nog altijd ken ik niet alle jeugdspelers en hun ouders. Ik hoop dat in de najaarscompetitie beter voor elkaar te hebben. De najaarscompetitie, waar wij – Maurizio en ik – sinds kort druk mee zijn om over een paar weken de nieuwe teamsamenstelling te kunnen presenteren. Die teamsamenstelling gaan wij maken op basis van de wensen van de spelers (en hun ouders) maar ook op advies van de coaches en trainers. Het blijkt een moeilijke klus! Niet alleen omdat er nogal wat (onverwachte) opzeggingen zijn maar ook om de juiste spelers bij mekaar te zetten. Maar goed, over de teamsamenstelling voor de najaarscompetitie horen jullie later. 

Nu de voorjaarscompetitie: die is alweer even voorbij. Wat ging het snel! De moeizame start van de competitie op organisatorisch vlak vanwege het uitvallen van Ymke heeft onze spelers er niet van weerhouden dit seizoen met volle inzet achter de tafel te staan. Wij hadden 9 jeugdteams in competitie. Als onbekende in de wereld van het jeugdtafeltennis lijkt mij dat best veel. Helaas hebben 2 teams (te) vaak met 2 man gestaan: heel vervelend! Er is 14 x ingevallen, maar ook bleek er regelmatig geen invaller beschikbaar te zijn. Enkele spelers hebben wegens ziekte een paar of veel wedstrijden moeten missen; anderen kwamen vanwege privéomstandigheden niet of nauwelijks aan spelen toe. Ik kan alleen maar hopen dat volgend seizoen beter zal verlopen. Aan de coaches zal het niet liggen: alle 9 teams hadden dit seizoen een coach. Hopelijk lukt het ons om voor de najaarscompetitie weer zulke enthousiaste dame(s) en heren te vinden voor deze baan. Hulde aan de coaches èn aan de diverse ouders, opa’s en oma’s en andere familieleden die regelmatig kwamen aanmoedigen en sommige ouders die de teams van hun kinderen naar uitwedstrijden reden en begeleidden. En ook heb ik ouders bardiensten zien draaien. Fijn om te zien en een goede manier om de ouders een beetje te leren kennen. Verder wil ik Erwin Freeze danken voor het maken van de rijschema’s, Sandra Bakker voor het maken van het zaalschema  en Maxime Hensing en Max Timmers voor het invoeren van alle resultaten in NAS. Hopelijk heb ik deze keer niemand vergeten. 

En dan nu gauw iets rechtzetten wat in de vorige nieuwsbrief ontbrak (sorry Rick): 
VVV heeft behalve 9 jeugdteams nóg een jeugdspeler, nl. Rick Bakker, die speelt in een samengesteld team. En weten jullie wat: Rick Bakker is met zijn maten van Alexandria ’66 en Salamanders kampioen geworden in de klasse Landelijk C, met een persoonlijk winstpercentage van 80 %. GEFELICITEERD Rick & co, echt een topprestatie! 

En dan natuurlijk Job Verhoeven: die werd dit jaar als jeugdspeler bij Taverzo 2e  in de landelijke klasse B. 

VVV 1, het team van Max, Oscar, Noah en reserve Mark, met coach Jaap, speelde in de promotieklasse B. Zij zijn geëindigd op een nette 2e plaats, 11 punten achter de nummer 1. Net als halverwege de competitie blijkt uit de persoonlijke resultaten dat de heren nauwelijks voor elkaar onder doen: Max 71 %, Oscar en Mark (die slechts 1 keer meedeed) beiden 67 %, Noah won 63 % van zijn wedstrijden. 

VVV 2, kwam ook uit in de promotieklasse maar in de A-poule, met Junior, Wouter, Tristan (Hooykaas) en Evi, met Quirien als coach. Halverwege de competitie leek een hoge klassering haalbaar, helaas bleek de middenmoot hun eindstation: de 4e plaats, 1 punt achter nummer 3. Junior is veruit de beste van dit team met 86 %, de rest ontloopt elkaar weinig qua eindresultaat: Wouter 46 %; Tristan en Evi haalden ieder 38 %. 

VVV 3, speelde in de 1e klasse A (met coach Martin) op papier met 4 man maar in de praktijk bleken alleen Dominique en Mick vaste waarden. Lucas (van den Bos) deed slechts 1 keer mee; reserve Ivan speelde dit seizoen helemaal geen competitie. Invallers bleken soms moeilijk te vinden. Al met al geen fijne competitie voor de heren! Niet verwonderlijk dus dat zij onderaan zijn geëindigd. Ondanks alles wist Dominique bijna de helft van zijn partijen te winnen: 48 %; Mick bleef steken op 7 %. Lucas wist niets te winnen in de ene wedstrijd die hij meespeelde. Overigens vind ik het van karakter getuigen dat beide heren stug bleven volhouden: Mick heeft geen wedstrijd overgeslagen, Dominique heeft 1 keer moeten afzeggen i.v.m. werk. Aan motivatie ontbreekt het deze heren zeker niet, ondanks dat zij vaak met z’n tweetjes achter de tafel stonden! 

VVV 4, 2e klasse A, met Jonathan, Sam en Mathijs, en coach Sander, is op de 5e plaats geëindigd. Ook dit team moest af en toe met zijn tweetjes aantreden. Hopelijk is Sam weer op tijd fit voor de najaarscompetitie. Jonathan is de sterkste speler gebleken met 62 %, Sam deed 1 keer mee en won 1 wedstrijd (33 % dus) en Mathijs won 31 % van zijn wedstrijden.  

VVV 5, 2e klasse B, met Safith, Tristan (van der Kooij), Nina en coach Sonja. Dit team haalde evenveel punten als TOGB 5 en eindigde als 4e. Safith is hier de teamtopper met 83 %. Opkomende speler Tristan wist ruim de helft van zijn wedstrijden winnend af te sluiten: 53 %, en Nina kwam tot 37 % winstpartijen. Nicolas heeft 1 x meegedaan maar heeft helaas niet weten te winnen. 

VVV 6, na het kampioenschap vorig jaar nu uitkomend in de 4e klasse B, met Serinya, Sidney, Mees en Janneke, met Cor als coach. Zij zijn met 3 punten boven nummer 6 geëindigd op de 5e plaats. Serinya is in dit team degene met het beste percentage. nl. 50 %, Janneke won 44 % van haar wedstrijden, Mees 33 % en Sidney 26 %. 

VVV 7
, met Sven, Reuben, Reza en reserve Daan, met coach Pim is kampioen geworden in de 4e klasse C, hoera. Heren, VAN HARTE GEFELICITEERD, grote klasse! Reza was de bestscorende met 83 %, Sven behaalde een winstpercentage van 73, Reuben eindigde met 70 % vlak achter hem. Daan wist de ene keer dat hij in zijn eigen team meedeed helaas niet te winnen. Als invaller wist Daan overigens wel te winnen. 

VVV 8, met kopman Bink, Rick, Arad en Lucas (van Elk) zijn onder leiding van coach Clement kampioen geworden bij de pupillen A. Ook jullie PROFICIAT!! Bink heeft dit seizoen nauwelijks verloren: met slechts 2 van 25 wedstrijden verloren behaalde hij een winstpercentage van 93. Rick speelde veel minder vaak maar haalde wel 89 %, Lucas 83 % en Arad kwam tot 57 %. Samen ruim goed genoeg voor een duidelijk kampioenschap. 

In dezelfde klasse is VVV 9 met grote voorsprong op nummer 3 keurig 2e geworden. Ook heel goed! In dit team speelden Koen, Damian, Sten, Renzo en Mirko, met als coach Maurizio. Al speelde hij niet zo vaak toch is Koen de enige in zijn klasse die al zijn wedstrijden wist te winnen: 11 uit 11 en dus 100 %! Sten wist 80 % van zijn partijen winnend af te sluiten, Damian 67 %, Renzo 40% en Mirko 22 %.

Inschrijven Nieuwsbrief

Kalender

feb
23

16:00 - 22:00

feb
24

10:00 - 18:00

mrt
23

16:00 - 22:00

apr
13

16:00 - 22:00

apr
20

16:00 - 22:00

Twitter

ittfworld
ittfworld #Congratulations to our U21 champions U21 Women's Singles Fan Siqi Adina Diaconu U21 Men's Singles Shunsuke Togami Xiang Peng 2019 #ITTFChallenge + Portugal Open pic.twitter.com/huMyWdg3Mp
06:17PM Feb 16
ittfworld
ittfworld Good effort from the home pair but it will be the combination of Nandor Ecseki & Adam Szudi that will progress to the Semifinals of the 2019 #ITTFChallenge + Portugal Open pic.twitter.com/zuwjWVJOyc
05:03PM Feb 16
ittfworld
ittfworld Some behind the back magic from Daniel Habesohn! More to come from the Seamaster 2019 #ITTFChallenge + Portugal Open pic.twitter.com/FVJGcTCkGP
03:10PM Feb 16
ittfworld
ittfworld #Holymoly Incredible match between Liu Shiwen and Hina Hayata ! Watch some of the best points from their R16 Women's Singles match at the 2019 #ITTFChallenge Portugal open! pic.twitter.com/xnZ2qpseSL
01:32PM Feb 16
ittfworld
ittfworld Day 2 of action continues at the 2019 #ITTFChallenge + Portugal Open. Join us and catch all the action LIVE from Lisbon! twitter.com/i/broadcasts/1dRJZOONgrzxB
10:05AM Feb 16