[sorry, een beetje laat dat ik de tekst van ons persebericht voor de site kon aanpassen; ik was echt te druk deze week. Hierbij alsnog, Remco]

VVV trad vorige week zaterdag (14 maart) in de eerste divisie aan tegen JCV 1, dat één punt boven VVV stond. De competitie was een maand onderbroken geweest voor o.a.het NK, dus iedereen was benieuwd hoe scherp de spelers waren. Matthijs begon tegen Jos Verhulst, een oud-eredivisiespeler met een indrukwekkende tafeltenniscarrière. Matthijs wist een game te pakken, maar winnen van de partij was teveel gevraagd. Werff Thomas speelde tegen Van de Nieuwenhuizen een stroeve partij, maar met Werffs kenmerkende tomeloze inzet pakte hij het punt. Nolan Schultz had Fjodor Rademaker als opponent. Nolan was volkomen scherp en hij zette VVV dan ook overtuigend op voorsprong. Met de spannende dubbel pakte JCV weer een punt terug.

De volgende single van Werff tegen Jos leverde VVV een cruciaal punt op, want bij verlies lag er een 5-5 in het verschiet en VVV kon met winst de tweede plaats in de poule overnemen.

Matthijs verloor onverwacht van Fjodor, maar Nolan sleepte knap  zijn tweede partij bij de heldeuren vandaan, door na 8-10 in de vijfde game toch te winnen. 4-3. Werff won daarop zijn derde partij. Na verlies van Nolan tegen Jos (OK, die was wel ingecalculeerd) speelde Matthijs zijn laatste single zeer overtuigend, zodat VVV met 6-4 won.

De stand van zaken na pas drie wedstrijden:

Red Stars 1      3 - 22VVV 1              3 - 16JCV 1               3 - 15Scylla 2             3 - 14Bijmaat 1          4 - 13

Niet echt verwacht... De eerste deelname in de eerste divisie en dan tweede.  Erg knap gedaan, maar de poule is leuk in evenwicht, dus het kan alle kanten op.

De dames moesten tegen koploper Hilversum en het verschil was fors. Alleen Femke wist in een mooie partij een punt te scoren.  Het lijkt onwaarschijnlijk dat de dames zich handhaven in de eerste divisie.

Remco

juni

ittfworld Here's your chance to ask Hong Kong's up & coming star Minnie Soo ANYTHING!! Send in your questions in the comments section below & our host @adambobrow will ask them for you! pic.twitter.com/KuBREdHwFL
01:24AM May 25