Laatste nieuws

Blue Flower

In deze editie van vrijwilliger van de maand hebben we Mark van ’t Walderveen (50) gevraagd om onze inmiddels bekende vragen te beantwoorden. Mark doet veel binnen VVV: hij runt de bar en de kantine, organiseert toernooien en de interne duocompetitie, hij is lid van de seniorencommissie en hij speelt zelf duocompetitie. Mark heeft twee kinderen die allebei actief lid zijn van VVV.


PERSONALIA
Naam en voornamen: Markus Antonius Petrus van ‘t Walderveen
Roepnaam: Mark
Geboortedatum: 7 januari 1967
Woonplaats: Voorburg
Burgerlijke staat: Getrouwd met Sylvia, twee kinderen (Wessel van 19 en Nina van 15)

OVER VVV

Hoe ben je bij VVV terechtgekomen?
“Mijn vader werkte bij Aegon en daar heb ik eerst UBT gespeeld, op de tafeltennistafel die in het personeelsrestaurant stond. Ik denk dat ik rond mijn 17e begonnen ben, daarvoor heb ik altijd gevoetbald bij Wilhelmus. Peter van Haaren tafeltenniste ook bij Aegon en hij ging na een tijdje naar VVV en is met toernooien mee gaan doen. We hebben toen een keer een onderlinge wedstrijd gespeeld bij VVV en daarna ben ik blijven hangen. Ik denk dat ik rond 1993, 1994 lid ben geworden van VVV. Er zijn destijds ongeveer vier teams van Aegon-mensen bij VVV gaan spelen. De wedstrijdsecretaris van de UBT ging op een gegeven moment weg en toen heb ik die taak overgenomen.”

Waarom ben je vrijwilliger bij VVV en wat doe jij allemaal voor VVV?
“Toen ik een jaar of 13, 14 was, werd ik door mijn broer Cor meegenomen naar Tref-ik. Dat was een jongerencentrum in Voorburg, een ‘colatent’ noemden we het ook wel. Het was er altijd druk en gezellig en er werd muziek gedraaid. Na een aantal jaar is het bestuur ermee gestopt en heeft het pand een tijd leeg gestaan. Dat vonden we zonde, dus toen zijn we oud-leden van Tref-ik gaan benaderen om te kijken of we de zaak weer op konden starten. Zelf ben ik er ook als vrijwilliger aan de slag gegaan en heb ik een tijdje achter de bar gestaan, ben ik dj geweest en hielp ik dingen te organiseren. Bij de voetbalvereniging stond ik ook achter de bar en zat ik in de jeugd- en feestcommissie. Ik deed dus al een hele tijd vrijwilligerswerk en toen ik bij VVV kwam, ben ik dat ook weer gaan doen.
Naast wedstrijdsecretaris van de UBT ben ik ook coach geweest en ik heb ongeveer een jaar training gegeven op dinsdag en vrijdag. Ik had gezien hoe de training gegeven werd en ik dacht: dat kan beter, dus toen heb ik het op me genomen. Je moet een beetje orde kunnen handhaven en dat lukte me wel. Ik ben er weer mee gestopt omdat het toch wel lastig werd om er steeds om 19 uur te zijn. Dat werd vaak heel krap omdat ik ook pas laat thuis kwam van mijn werk.
Vanaf het begin heb ik ook achter de bar gestaan en dat doe ik nu nog steeds. Tegenwoordig is dat wel beter geregeld dan vroeger, moet ik zeggen. Er staan nu ook veel moeders van jeugdleden achter de bar, dus dat loopt wel goed.
Omdat ik bij een drukkerij werkte, heb ik in het verleden ook het clubblad van VVV gemaakt, Onder de loep heette dat. Dat was wel een hoop werk, je moest mensen altijd achter hun broek aan zitten om stukken aan te leveren. Het kostte vaak wel een hoop moeite om het op tijd af te krijgen en toen dat een keer niet lukte, is de klus naar Sabine gegaan. Het was altijd wel een dik krantje, zeker zo’n 40 tot 60 pagina’s. Toen de advertentie-inkomsten terug begonnen te lopen werd het te duur, dus toen is besloten om ermee te stoppen.
De seniorencommissie ben ik min of meer ingerold. Ik vond dat er dingen beter konden, dus toen ben ik zelf toernooien gaan organiseren. Meestal gaat dat wel goed. Twee jaar geleden heb ik bij het Barbecuetoernooi stiekem de kwartfinale geskipt omdat ik in tijdnood kwam, maar dat heeft volgens mij niemand gemerkt. Als je de toernooien organiseert, is het alleen wel jammer dat je er zelf niet meer aan mee kunt doen.”

Wat zou je binnen VVV anders willen zien?
“Er zijn bij VVV heel veel mensen die al heel veel doen en daar ligt nu een hoop druk. Sommige dingen zou je graag beter willen regelen, maar dat lukt gewoon niet altijd. Neem bijvoorbeeld de wedstrijden van heren 1 met Rob en Cecile in de keuken, of het Barbecuetoernooi. Dat zijn hele drukke dagen die vaak best chaotisch zijn, maar omdat iedereen het dan al zo druk heeft, kun je daar vaak weinig aan doen.
Ik heb zelf een tijdje in het bestuur gezeten, maar daar werd vooral heel veel gepraat en daar ben ik niet zo van, dus daarom ben ik er weer uit gegaan. Misschien dat er een keer een frisse wind door het bestuur zou moeten, maar dan is de vraag: wie zou(den) het dan moeten gaan doen? Wil je een topclub worden, dan moet je de organisatie veranderen. Maar vanwege geldgebrek gaat dat niet zo makkelijk. De doelstelling is eredivisie, maar zonder spelers van buitenaf gaat dat niet lukken. Aan de andere kant moet je je afvragen of dat erg is. Maar wil je dat wel uitdragen, dan moet je sponsors hebben.
Wat ook mooi zou zijn is een nieuwe accommodatie. Maar aan de andere kant is het nu supergezellig bij VVV. Het meest ideale zou zijn om de kantine te behouden, maar er een andere zaal bij te hebben. Ergens in het noorden van het land zit een vereniging, ik weet even niet hoe die heet, waar ze echt een topzaal hebben met een hele mooie bar en kantine erbij. Zoiets zou ik voor VVV ook wel willen.”


OVER TAFELTENNIS

Speel je zelf ook tafeltennis? Zo ja: hoelang al, speel je competitie en met wie?
“Ik ben op mijn 17e begonnen in de UBT en ook toen ik eenmaal lid was van VVV heb ik nog een tijdje UBT gespeeld. Toen dat in mijn ogen iets te veel ‘bejaardentafeltennis’ ging worden, ben ik ermee gestopt. Met Alex van Dijken en mijn broer Cor zijn we toen regulier gaan spelen, later is Harry Nieuwenbroek erbij gekomen. Nadat Alex en Cor zijn gestopt, zijn Harry en ik duocompetitie gaan spelen. Meestal speelden we vierde of vijfde klasse. Eén keer hebben we de derde klasse gehaald, maar dat vond ik niks. Afgelopen seizoen hadden we kampioen kunnen worden in de vijfde klasse, maar dankzij mede-VVV’ers is dat helaas niet gelukt.”

Wat voor soort speler ben jij?
“Vroeger was ik een aanvallende speler, tegenwoordig ben ik meer een verdediger. De fysieke gesteldheid is wat minder geworden de afgelopen jaren, en ik train de laatste tijd ook minder. Maar een beetje verdedigen is ook leuk.”

Kan je goed tegen je verlies?
“Ja, als het terecht is wel.”


OVER ANDERE ZAKEN

Wat doe je in het dagelijks leven?
“Ik werk fulltime als dtp’er bij Upscore in Poeldijk. Voorheen werkte ik bij Drukkerij Repko in Voorburg, maar die ging toen failliet en is overgenomen door Nadorp Druk. Een paar jaar geleden is de naam veranderd in Upscore omdat we ook een andere markt wilden aanboren en wilden laten zien dat we meer zijn dan alleen een drukkerij. Nu is het eigenlijk meer een multimediabedrijf. Ik doe de opmaak van allerlei producten zoals periodieken, flyers, bedrijfsbrochures, beurswanden en allerlei reclame-uitingen. Lekker gevarieerd dus.
Na de mavo heb ik een maandje bij Aegon gewerkt en daarna ben ik al bij Repko aan de slag gegaan. Ik werkte toen vier dagen in de week en de vijfde dag ging ik naar school, naar het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Daarna moest ik in militaire dienst. De basisopleiding voor de Luchtmacht heb ik in Nijmegen gedaan, daarna ging ik naar het hoofdkwartier van de Luchtmacht aan de Binckhorstlaan. Ik vond het eigenlijk niks om het leger in te gaan, want ik verdiende al geld met werken en bij het leger kreeg je zowat niets meer. Als bijverdienste was ik nog wel dj op donderdagavond, bij The Key in Den Haag. Een beetje een foute tent was dat. Daar heb ik een jaartje gewerkt, toen werd ik ontslagen. Er stonden namelijk meer mensen op de dansvloer dan aan de bar en dat was niet de bedoeling. Mijn diensttijd had eigenlijk 14 maanden moeten duren, maar omdat ze me hard nodig hadden op kantoor, mocht ik al na 12 maanden stoppen en ben ik weer aan het werk gegaan.”

Wat zijn je beste en slechtste eigenschappen?
“Ik ben een beetje een ‘goedlul’, om het zo maar te zeggen. Als me iets gevraagd wordt, dan help ik graag. Ik heb wel moeite met delegeren, ik zou het liefst alles zelf doen. En ik word weleens boos, dan moet ik even mijn zegje doen.”

Wat zijn je hobby’s?
“Tafeltennis! En eigenlijk zou je VVV ook wel een soort hobby kunnen noemen. Ik ben er veel tijd aan kwijt en ik haal er veel plezier uit. Ik vind het leuk als die kinderen op zaterdagmiddag lekker staan te spelen. En we hebben een leuke club vrijwilligers. Als ik thuis ben, dan kijk ik graag een filmpje, of ik kijk darts.”

Van wat voor muziek hou je?
“Ik vind allerlei muzieksoorten leuk, mijn smaak is wel allround. Van Kool & the Gang tot U2. Vroeger luisterde ik vaak naar Italo Disco. De dancemuziek van tegenwoordig vind ik ook goed. Op mijn werk en bij VVV zet ik altijd Radio 538 aan.”

Wat is je lievelingseten?
“Indisch, dat vind ik wel erg lekker.”

Wat is je mooiste reis tot nu toe en waar wil je nog een keer heen?
“In mijn jeugd ben ik een keer in de zomer met mijn ouders en Cor met de trein naar Zwitserland geweest, daar heb ik wel goede herinneringen aan. Ik weet nog dat we daar de WK-finale voetbal tussen Italië en Duitsland hebben gekeken.Het gebied waar wij zaten was tweetalig, dus we zaten tussen de Duitse en Italiaanse supporters, dat was wel leuk om mee te maken.
Aan Corfu heb ik ook goede herinneringen, Syl vond het wat minder, die vond het te warm. Ik hou sowieso wel van zonnige bestemmingen, Mallorca, Malaga en Kos vond ik ook leuk. Om met het hele gezin naar het buitenland te gaan is wel duur, dus we zijn vaak in Nederland op vakantie geweest. Lekker in een huisje, ook leuk.”

Wat zou een droom voor jou zijn die uitkomt?
“Ik zou wel de Staatsloterij willen winnen! Dan stop ik niet meteen met werken, maar ik zou wel gaan minderen. Ik heb het prima naar mijn zin op mijn werk hoor, maar soms denk ik weleens: iets compleet anders zou ook wel leuk zijn. Misschien dat ik een restaurantje of koffiebar zou beginnen. Of ik word trambestuurder. En ik zou wel iets luxer gaan leven dan. Geld maakt niet gelukkig, maar het maakt alles wel een stuk makkelijker. Een miljoen of vier zou leuk zijn, voor ieder gezinslid één. Als ze twintig miljoen verdelen en ik doe mee met een 1/5e lot, dan moet dat lukken. Op het werk hebben we een keer 25.000 gulden (voor de jeugdige lezer: dit was de Nederlandse munt voor de invoering van de euro) gewonnen. We speelden met zes man mee, dus dat bedrag hebben we eerlijk verdeeld. Van de 1000 gulden die we overhielden, zijn we lekker uit eten geweest. De rekening was ongeveer 900 gulden, maar toen zeiden we: ‘laat de rest maar zitten!’”

Waar zie je jezelf over tien jaar?
“Geen idee eigenlijk, op dit moment ben ik tevreden en zou ik weinig willen veranderen. Stel dat het op werk niet goed zou gaan en het zou daar eindigen, dan zou ik misschien voor mezelf gaan beginnen. Daar heb ik het ook weleens met Cor over gehad. Hij stelde voor dat ik iets minder uren zou gaan werken, zodat ik een dag per week bij hem op de zaak zou kunnen gaan zitten en voor mezelf zou beginnen. Maar dat is ook wel weer een hoop gedoe. En het is momenteel ook lekker druk op het werk, dus voorlopig is dat niet aan de orde.”

Inschrijven Nieuwsbrief

Twitter

ittfworld
ittfworld Let’s watch Match Review of Xu Xin revenge against Liang Jingkun. #ITTFWorldTour #2019HUNopen pic.twitter.com/mPYeltE4et
09:17PM Jan 18
tafeltennis
tafeltennis Het is de Nederlandse deelnemers aan de ITTF Hungarian Open deze week niet gelukt om mee te strijden om de prijzen tafeltennis.nl/teamnl/nederlanders-vallen-buiten-de-prijzen-op-hungarian-open/ pic.twitter.com/OFo3YjIsgd
04:02PM Jan 18
ittfworld
ittfworld #BREAKING Due to the sickness players withdraw from #ITTFWorldTour #2019HUNopen : Elizabeta Samara, Patrick Franziska, Lee Ho Ching. Vladimir Samsonov goes through to the quarterfinals without playing any match. There will be no semifinals in the Women's Doubles. pic.twitter.com/5x4lrqsIlz
02:38PM Jan 18
tafeltennis
tafeltennis Helaas.. Op de Hungarian Open is Li Jie uitgeschakeld vandaag.. Ze verloor met 0-4 van Chen Xington, de nummer 13 van de wereld. Hierdoor loopt Li Jie de kwartfinales mis. pic.twitter.com/6iepUKHcng
02:33PM Jan 18
tafeltennis
tafeltennis Onze partner MJ Tafeltennis organiseert ook in 2019 weer een gave trainingsdag XL. Ditmaal op 14 april in Heemstede! twitter.com/MJTafeltennis/status/1086219651137310720
12:28PM Jan 18